$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מושלמים: 74:77 דרמטי של בלאט ורוסיה על ספרד

אחרי שכבר היה בפיגור של 18 נקודות, ובסיומו של קרב ענק מול אחת הנבחרות הטובות בעולם, המאמן הישראלי הוביל את שחקניו לקאמבק עצום ולמקום ה-1 בבית ב', עם 4 ניצחונות מ-4 משחקים. האם מכאן תגיע האלטרנטיבה לארה"ב?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  05.08.12 - 00:40
הם מושלמים... ארה"ב מפחדת? (gettyimages)
הם מושלמים... ארה"ב מפחדת? (gettyimages)

ואוו, איזה משחק. שתי נבחרות בלתי מנוצחות עד היום (שבת) במשחקים האולימפיים, רוסיה וספרד נפגשו בלונדון וסיפקו קרב פשוט נפלא. אחרי רבע אחד, אם היינו אומרים לכם שרוסיה תנצח בסוף, ודאי הייתם חושבים שאנחנו משוגעים. אלופת אירופה, עם יכולת נהדרת של האחים גאסול פתחה פער של 18 נקודות כבר ברבע הראשון מול החבורה של דייויד בלאט. אלא שהמאמן הישראלי הוא האחרון שייכנע, והוא הוביל את שחקניו לקאמבק עצום בסיומו הם ניצחו בצורה הכי דרמטית שיש, 74:77.

זה היה משחק כדורסל ברמה הגבוהה ביותר. היו בו מהפכים, שינויי מומנטום וגם שחקנים משלימים שפתאום פרחו במאני טיים. זה התחיל, כאמור, עם ריצה ספרדית משוגעת בהובלת פאו גאסול שנעצרה רק ב-2:20, והסתיים עם מומנטום רוסי נפלא שהסתיים, בצורה הכי סימבולית שיש - בהחטאת עונשים קריטית של אותו גאסול.

זה לא שמישהו היה צריך הוכחה לכך, אבל מאמן מכבי תל אביב הוכיח פעם נוספת עד כמה הוא טוב. אמרו עליו שהוא לא ממש יודע לנהל משחק, אז היום הוא השתיק את כולם עם כמה החלטות נהדרות ששינו את המומנטום לחלוטין. אם זו הייתה ההחלטה להוריד את קירילנקו לספסל בדקות הקשות בהתחלה ואז להחזיר אותו, עד הסיום, כשהוא חד.

בלאט סיפר לאחר המשחק: "ניצחנו את הבית היום. זו הרגשה טובה. קיוויתי לסיים באחד משלושת המקומות הראשונים, אם להיות כנה, רק כדי להימנע ממפגש עם האמריקנים. שחזור גמר 1972? זה יהיה מעניין, לא? הדרך לשם עוד ארוכה, אבל זה יהיה מעניין".

אם זה ללכת עם הכינורות המשניים: על ויטלי פרידזון שהיה בזון מדהים, על אנטון פונקרשוב שפתאום נראה כמו שחקן יורוליג לגיטימי ואף למעלה מכך, ואפילו על טימופיי מוזגוב שהחזיר בגדול על הקרדיט שקיבל. כך, ללא אלכסיי שבד שראה את רוב המשחק מהצד ולא קלע נקודה, בלאט השיג את אחד הניצחונות הכי גדולים בקריירה שלו ונשאר מושלם בטורניר האולימפי. וחשוב מכך, נמנע באופן ודאי ממפגש עם ארצות הברית ברבע הגמר.

ניחשתם נכון: רוסיה של המאמן הישראלי היא היחידה בעלת מאזן מושלם עד כה, פרט לארצות הברית. אלטרנטיבה? עדיין קשה לומר שיש קבוצה שמסוגלת לדגדג את האמריקאים, אבל אם יש אחת כזו, הרי שזוהי נבחרת רוסיה. קבוצה שמסוגלת לתפוס את לברון, קובי ושות' עם המכנסיים למטה, עם אופי חזק סגל עמוק וכוכב אחד גדול. אה, כן, וגם אחד המאמנים הטובים בלונדון.

קלעו לרוסיה: ויטלי פרידזון 24 נקודות, אנטון פונקרשוב 14 נקודות ו-11 אסיסטים, ויקטור חריאפה וטימופיי מוזגוב 12 כ"א, אנדריי קירילנקו 8, סמן אנטונוב וסרגיי מוניה 3 כ"א, סשה קאון 1.
קלעו לספרד: פאו גאסול 20 נקודות, מארק גאסול (9 ריבאונדים) ורודי פרננדס 10 כ"א, חואן קרלוס נבארו 9, סרחיו רודריגס 8, סרחיו יול 6, פרננדו רייס 4, פרננדו סן אמטריו 3, חוסה קלדרון וסרג' איבקה 2 כ"א.

מהלך המשחק
פאו גאסול, מארק גאסול, רודי פרננדס, סרחיו יול וחוסה וקלדרון פתחו בחמישיה הספרדית, בלאט העלה מנגד את סאשה קאון, ויקטור חריאפה, אנדריי קירילנקו, אלכסיי שבד ואנטון פונקרשוב. הספרדים התחילו נהדר, וחמש נקודות מהירות של פאו גאסול הובילו את ה"רוחה" ל-0:7 וגרמו למאמן הישראלי להזעיק פסק זמן. גם ממנו המומנטום לא ממש השתנה וספרד כבררצה ל-2:16. דווקא עם קירילנקו על הספסל רוסיה נגסה מעט בהפרש ושלשה של פרדיזון הורידה ל-22:11. נבארו קלע 4 מהירות ואחרי עשר דקות חד צדדיות התוצאה הייתה 11:28 לספרדים. 

את עשר הדקות הבאות הרוסים התחילו טוב יותר והורידו ל-28:17. אך גם את המומנטום הקטן הזה הספרדים קטעו מיד, וסן אמטריו קבע 20:34. אלא שכאן הספרדים נדרמו לגמרי, והבחורים של דייויד בלאט הגיבו בריצת 2:12 שהורידה ל-38:32. פרננדס, עם 2 נקודות מהקו, קבע 32:40 לספרד במחצית.

המומנטום הרוסי המשיך גם ברבע השלישי. חריאפה צלף שתי שלשות יפות, ומזוגוב קבע שיוויון ראשון - 47:47. דייויד בלאט המשיך להטריף את השחקנים שלו, פונקרשוב ופרידזון הריצו את הרוסים ליתרון של 5 נקודות, אבל הספרדים לא ויתרו. פאו גאסול, בשתי קליעות מהקו, הקטין ל-56:53 לפני 10 הדקות האחרונות.

גם ברבע הרביעי זה נראה היה כאילו המשחק מתחיל לברוח שוב לרוסים. ספרד פתחה מצויין את עשר הדקות האחרונות ורצה ל-1:12, בדרך ליתרון של 8 נקודות - 57:65. עוד סל של גאסול, ארבע וחצי דקות לסיום, קבע 60:69, אך שוב הרוסים ביצעו קאמבק גדול. שלשה של חריאפה קבעה 73:73 בסיומו של מומנטום עצום של הנבחרת ממזרח אירופה. מוזגוב העלה ל-73:75, ו-4 שניות גאסול הלך לקו. דווקא כוכב הלייקרס קרס תחת הלחץ, החטיא אחת ושלח את פרידזון לחגוג עם שתי קליעות, בדרך ל-74:77, תוצאת הסיום.

צרפת - טוניסיה 69:73
זה היה אמור להיות טיול קליל של בוקר עבור טוני פארקר וחבריו, אך במקום זה הם נתקלו במעט קשיים ברבע האחרון מול הנבחרת מאפריקה, שנוצחה בכל אחת מארבעת משחקיה עד כה. התוניסאים היו רחוקים אמנם מהצרפתים לכל אורך המשחק, אך ברבע האחרון הצליחו לקזז את פער 20 הנקודות שצרפת פתחה ברבע השלישי. פארקר סיים עם 22 נקודות, הטריקולור כעת עם 7 נקודות במאזנם (שלושה ניצחונות והפסד אחד) והבטיחו את מקומם ברבע. 

ברזיל - סין 59:98
הברזילאים התאוששו מההפסד הכואב לרוסיה ולא ריחמו על היריבה. ההתקפה המאוזנת של הסלסאו, עם 7 שחקנים שונים שקלעו לפחות 8 נקודות, עשו את העבודה, בנוסף להגנה חונקת. מרקיניוס הוליך את הקלעים עם 14 נקודות, לאנדרו בארבוסה וג'יובאנוני הוסיפו 13 כ"א, כאשר ברזיל הוליכה כבר במחצית 21:42, ולא הורידה מהגז. פאנגיו ז'ו התבלט אצל סין עם 13 נק', אבל יי ג'יאנלין (5 נק') לא היה פקטור.

אוסטרליה - בריטניה 75:106
המופע של פאטי מילס. הרכז של סן אנטוניו ספרס התפרע על הפרקט מול המארחים חסרי האונים, בדרך ל-39 נקודות. עם קצת עזרה של דייויד אנדרסן (13 נקודות) וג'ו אינגלס (11), ה"אוזיס" טיילו לניצחון קליל שביסס את מקומם הרביעי בבית. ג'ואל פרילנד הוליך את הקלעים הבריטים עם 16 נקודות, פופס מנסה-בונסו? רק 8.