$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 22 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -7
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

זמן ברלין: מה עובר על תמיר בלאט ויובל זוסמן באלבה?

היכולת טעונה שיפור ("זוסמן מתקשה בהתקפה, לבלאט יש בעיה בפן הפיזי") וההפסדים נערמים ("ידעו מראש שהקבוצה לא תילחם על הפלייאוף"), אבל בגרמניה לא מתרגשים ועדיין מחכים לפריצה של שני הישראלים: "היו סימני שאלה לגביהים, אבל הם נמצאים במקום עם הרבה סבלנות"

רועי כהן
רועי כהן  25.11.21 - 11:41

מכבי ת״א תעלה הערב (21:30, 5SPORT) למשחק נגד אלבה ברלין במה שנחשב לדבר הכי קרוב ל״דרבי ישראלי״, כשבצד השני יחכו תמיר בלאט והאקס יובל זוסמן. עדיין קצת קשה להאמין שישנה קבוצת יורוליג שהיא לא מכבי ת״א שהחליטה להחתים שני ישראלים, ועוד כשחקנים זרים, אבל הפרויקט שנבנה לו באלבה מתאפיין בראייה לטווח ארוך, גם במחיר של העמדת סגל שכרגע מספיק רק לתחתית היורוליג. אז מה עבר על בלאט וזוסמן מאז שהצטרפו לאלופת גרמניה? ומה צופן להם העתיד?

האוהדים: הלאומיות לא משחקת תפקיד
הראשון לחתום בברלין היה תמיר בלאט, אבל כשזוסמן הצטרף, היא כבר הפכה ל״מושבה ישראלית״, לא עניין של מה בכך. ״לאוהדים היה הרבה זמן לעכל את ההחתמה של בלאט, כי הוא חתם כבר לפני שנתיים והושאל להפועל ירושלים בעונה שעברה״, אומר רוי וונסקה מהבלוג Alba-Inside, ״זוסמן הצטרף מאוחר יותר, אבל כשחקן יורוליג זה היה מהלך לגיטימי. לג׳נרל מנג׳ר הימאר אוחדה יש מוניטין מצוין במהלכים ארוכי טווח וזו הסיבה שהאוהדים סמכו עליו במהלך הזה. הלאומיות לא שיחקה כאן תפקיד בכלל, כי ברלין היא עיר גדולה ומאוד ליברלית, מאוד מקבלת אנשים מרקעים שונים, ובמובן הזה היא לא שונה מתל אביב. אני כן יכול לומר שהיו סימני שאלה לגבי אם שניהם מתאימים לרמה של היורוליג, אבל אוהדי אלבה יודעים שהמועדון לא יכול להחתים שחקנים מוכחים״.

העיתונאי רוברט הוסל ממגזין ״ביג דויטשלנד״ מנתח: ״התגובה אצל האוהדים היתה חיובית. שניהם שחקנים מוכרים, אבל אני מודה שדווקא ההחתמה של זוסמן היתה מפתיעה. עם זאת, זה מהלך קלאסי של אלבה שבאופן מסורתי מחתימה שחקנים אלמוניים לעמדת הסמול פורוורד והופכת אותם לכוכבים - זה קרה עם מריוס גריגוניס, ארתוראס גידרייטיס וסימונה פונטקיו, ועכשיו זה זוסמן עם הפוטנציאל הגבוה שלו, כך שהאוהדים הגיבו בצורה מאוד חיובית. בסופו של דבר, העובדה שיש לנו שני ישראלים בקבוצה היא די צירוף מקרים״.

וונסקה מזכיר שבלאט וזוסמן אינם הישראלים הראשונים שחתמו באלבה. ״לפני כמה שנים בר טימור שיחק כאן, ואני זוכר שלקחתי אותו לראיון ארוך ומעמיק באנדרטת הזיכרון לנספי השואה בברלין. אגב, הבדיחה בקרב העיתונאים כאן היא שהישראלים של אלבה קלעו העונה יותר מהישראלים של מכבי - 109 נקודות משותפות של בלאט וזוסמן לעומת 66 בלבד של שחקני מכבי (יובל זוסמן לבדו קלע העונה 66 נקודות - ר.כ).

״קווין פאנגוס לעניים״
בניגוד לזוסמן שכבר צבר קילומטרז׳ במפעל, עבור בלאט מדובר בעונת רוקי ביורוליג. ״הוא שחקן מאוד מעניין בעיניי״, אומר הוסל, ״הוא עדיין לא הסתגל במאה אחוז כי יש לו בעיה בפן הפיזי, במיוחד בהגנה מול גארדים. הוא מצוין בהובלת הכדור ובשליטה בקצב, אבל למרבה ההפתעה הקליעה שלו לא מספיק טובה כרגע, כך שיש לו הרבה מה לשפר בשלב הזה של העונה. אני ממש לא בטוח אם הוא יכול להפוך לשחקן יורוליג סולידי, אלא אם הוא באמת ייקח צעד משמעותי קדימה. אלבה תיתן לו את הבמה, תיתן לו את הכלים ותיתן לו את דקות, וזה בסוף יהיה תלוי בעיקר בו״.

לוונסקה יש זווית מעניינת: ״אני קורא לו קווין פנגוס לעניים. אתה לא יכול שלא להתאהב ביכולת המסירה שלו. יש לו הבנת משחק נדירה ויכולת פנומנלית ליצור מצבים עבור החברים שלו לקבוצה. כמובן שהוא עדיין נאבק בהתאמות ליורוליג שהיא יותר פיזית, יותר אתלטית וחזקה ממה שהוא הכיר עד היום. הוא בקושי חודר לסל, כמעט ולא עושה זאת ביורוליג, ורואים שקשה לו הגנתית. אין לו למשל את הכלים כדי לשמור על סקוטי ווילבקין. הוא לא יהיה סופרסטאר בליגה הזאת, אבל הוא כן יכול להפוך לשחקן לגיטימי לשנים הבאות״.

הנעליים הגדולות של פונטקיו
על אף שזוסמן קולע לבד כמו כל הישראלים של מכבי, הסטטיסטיקה היבשה מלמדת שיש ל״זוס״ הרבה מקום לשיפור: 6 נק׳ ב-21 דקות, 40% ל-2 ו-35% ל-3 מוכיחים זאת. ״אין לי ספק שבאלבה מצפים לשיפור ביכולת שלו״, אומר וונסקה, ״כשהוא שיחק במכבי, כמות הדקות שלו היתה נמוכה מאוד, התפקיד שלו בקבוצה היה שולי, וכאן זה סיפור שונה לגמרי. גם העובדה שהוא צריך להיכנס לנעליות הענקיות של פונטקיו בוודאי לא מוסיפה. לג׳נרל אוחדה יש הרבה סבלנות כלפיו, אבל האוהדים תמיד משווים אותו לפונטקיו, וטוענים שהוא עשה הכל יותר טוב. אין ספק שזוסמן הוא שחקן הגנה אדיר, אבל בהתקפה הוא מתקשה, מהסס לקחת זריקות פנויות ובדרך כלל מעדיף למסור - בדיוק כמו שקרה לו במכבי. המאמן מעודד אותו לקחת את הזריקות האלה אבל בינתיים זה לא קורה״.

הוסל: ״הציפיות מזוסמן הן שהוא יעשה קפיצת מדרגה. אין ספק שהוא לא פונטקיו, למרות שכולם משווים אותו אליו. אלבה מכוונת לשם, המאמן נותן לו יותר מ-20 דקות למשחק ביורוליג, המועדון משקיע בו המון, ובינתיים אנחנו לא רואים את הפריצה. למזלו של זוסמן, הוא נמצא במקום מאוד סבלני, שרואה תהליכים ולא תוצאות מיידיות״.

החיים בקבוצת תחתית
עד כה, אלבה נראית כמו אחת הקבוצות החלשות ביורוליג. היא במקום ה-16 עם מאזן של 3 נצחונות ו-8 הפסדים, ונמצאת בתחתית הטבלה ברוב הפרמטרים הסטטיסטיים. אי אפשר שלא לתהות כיצד הדבר ישפיע על בלאט וזוסמן. ״אלבה עוברת פתיחת עונה רעה״, אומר הוסל, ״אבל לדעתי הם אפילו עולים על הציפיות אם אתה מנתח את הסגל שלהם לעומת שאר הקבוצות. הם עברו לא מעט פציעות, שיחקו המון משחקים בלי סנטר אחד טבעי. קשה לדעת איך זה ישפיע על בלאט וזוסמן, כי כרגע הם עדיין זוכים לדקות משחק משמעותיות וזה יעזור להם להמשיך להתפתח, וזו מילת המפתח כשאנחנו מדברים על אלבה - להתפתח. זו המטרה של המועדון הזה״.

וונסקה מסכים: ״אין לחץ באלבה. יש להם את התקציב אולי הכי נמוך ביורוליג וכל מקום שאינו המקום האחרון בסוף העונה ייחשב להצלחה. המטרה של אלבה היא להשיג שני נצחונות יותר ממה שהיה בעונה שעברה (12 נצחונות) ולכן אני לא חושב שיש הרבה לחץ על שני הישראלים. כמובן שריבוי ההפסדים פוגע בביטחון אבל הם ידעו מראש אלבה לא תילחם על מקום בפלייאוף״.